Baden Württemberg (BW) Eyaleti’nde pilot uygulaması 2017-2018 eğitim yılına kadar uzatılan İslam Din Dersi projesi ile ilgili yeterli eğitim kadrosu oluşturulmasını hükümet destekliyor. Eyalette İslam din dersi öğretmenliği eğitimi verilen Freiburg, Karlsruhe, Ludwigsburg ve Weingarten Eğitim Bilimleri Yüksekokullarından Karlsruhe ve Ludwigsburg’a iki yeni genç profesör atandı. Ayrıca yüksekokullar için dört akademik kadro tahsis edildi. Önceki gün meclisteki kabine toplantısında Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann ve Bilim Bakanı Theresia Bauer konuyla ilgili bilgi verdi.

Eyaletteki çocukların ve gençlerin büyük bir bölümün Müslüman olduğuna dikkat çeken Başbakan Kretschmann, "Okullarımızda yüksek seviyede İslam din dersleri vermek zorundayız. Bunun için yüksekokullarımızda kaliteli, nitelikli eğitim kadrosunu yetiştirmeliyiz." dedi. İslam Din derslerinin bilimsel tabana oturtulmasını güçlendirmek istediklerini vurgulayan Eyalet Bilim Bakanı Theresia Bauer ise yeni atanan iki genç profesörün yüksekokullar ve ayrıca Tübingen Üniversitesi İslam İlahiyat Merkezi arasındaki koordinasyonu güçlendireceğine işaret etti.

Eyalette 2006/07 eğitim yılında start verilen İslam din dersi model proje uygulaması 2010 yılında genişletildi. 2014’a kadar süre verilen model proje uygulama süresi 2017/18 eğitim yılında kadar uzatıldı.