İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, Muş'un Sungu beldesindeki öğrencilere giyim yardımında bulundu.

‘Üşüyen eleri ısıtıyoruz’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, ellerinden geldiği kadarıyla bu kampanyayı sürdüreceklerini söyledi. Muş Muhtarlar Derneği'nin davetlisi olarak İstanbul'dan Muş'a gelen İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri, merkeze bağlı Sungu beldesini ziyaret etti.
Muhtarlar, beraberinde getirdikleri giyim malzemelerini Sungu'daki öğrencilere dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.

Sungu Ortaokulu'ndaki giyim yardımı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, 'Üşüyen Elleri Isıtıyoruz' sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.
Amaçlarının gönül köprüsü kurmak olduğunu belirten Aykut, şunları söyledi: "Üşüyen Elleri Isıtıyoruz' sloganıyla İstanbul'da, demokratik seçimle göreve gelen mahalle muhtarlarımızın, muhtarlık makamına seçildikten sonra asli görevi olan mahallesi içerisinde yer alan yardıma muhtaç ailelere destek, katkı sağlamak olduğunu bilen ve o duyguyla mücadele eden İstanbul muhtarları olarak bu beldemizin çok değerli muhtarlarının bizlerle kardeşlik köprüsü noktasında yapmış olduğu öğrencilerimizin eksik kıyafet çalışmalarını bizlere iletti. Biz de çorbada tuzumuz olması noktasında elimizden geldiği kadar bugün, Muş ili Sungu beldesindeki Hürriyet, Bahçelievler ve Kültür Mahallelerinde bulunmaktayız."

'İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Muş’ta gördükleri ilgiden dolayı teşekkür eden Aykut, "Biz de bundan sonra İstanbul muhtarları olarak bu kardeşlik köprüsünü ve gönül köprüsünü elimizden geldiği kadar en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Anadolu'da ve diğer yerlerde bulunan köylerimizde, beldelerimizde ihtiyaç sahibi ailelerimize, İstanbul, İzmir ve Ankara'da görev yapan, seçmen sayısı fazla olan muhtarlarımızın da elini taşın altına koyarak bu gönül köprüsünü daha üst seviyeye taşımasını ve bizlerin de buraya gelmemizde destekleri olan belediyelerimizin, kaymakamlarımızın ve başta da İstanbul Valimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri olması da bizim için onurdur. Bugün başlangıcını yaptık ve inşallah bundan sonra İstanbul muhtarları olarak bu yardımlarımızı il il yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ise programın önemine değinerek "Böyle programlar, ülke adına, gönül bağını kurma adına çok önemli. Birlik ve beraberlik içinde birbirimizin sevinçlerini, dertlerini paylaşmak çok güzel. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi. Yapılan giyim yardımından sonra muhtarlar öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.