Mersin merkez Toroslar Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması yoğun ilgi gördü.

Toroslar Belediyesi Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda, ilçedeki ilkokul ve ortaokullardan 46 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada; İstiklal Marşı’nı coşkulu ve en güzel okumak için büyük çaba gösteren öğrenciler, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa; Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Serpil Mersin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ile yarışmada yer alan öğrencilerin aileleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Türkçe öğretmelerinin oluşturduğu jüri üyeleri yarışmacıları; diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirdi. Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemekte oldukça zorlandığı yarışmada; Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nisa Başak birinci, Yalınayak Ortaokulu öğrencisi Deniz Yıldırım ikinci ve Abdulkadir Perşembe Vakfı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nurdan Güler üçüncü olurken, 19 Mayıs Ortaokulu öğrencisi Duygu Hasine Doğan da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altının verildiği yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Serpil Mersin’in elinden aldı. Dereceye girenlere ayrıca, Türk Bayrağı ve İstiklal Marşımızın yazılı olduğu bir belge verildi. Başkan Vekili Mersin jüri üyelerine de, birer teşekkür plaketi takdim etti.