Havza Ticaret Odası (TSO) tarafından odaya kayıtlı üye işyeri sahiplerine 'İş Sağlı ve Güvenliğinin İşveren Açısından Önemi' ile iş yeri ve çalışanları ilgilendiren bir seminer verildi. Seminere Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve odaya kayıtlı üye ve işverenler katıldı.

Seminerin açılışında Havza TSO Başkanı Erkan Acar yapmış olduğu konuşmada, yeni yılla birlikte 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda (İSG) belirtilen hususları yerine getirmeyen işletmelere uygulanan para cezası oranlarının arttırıldığını belirterek; "Bu konu işverenler açısından önemli. Diğer bir önemli konu ise iş güvenliği firmasının doğru seçilmesi. Bazı firmalar sizin ile sözleşme yapıyor fakat bakanlığa bildirmiyor. Siz sözleşme yaptık diye bilirken kapınızda ceza ile karşılaşıyorsunuz. Anlaşma yapmış olduğunuz firmayı iyi seçmelisiniz." dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Erol Sancak ise, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (İSG)hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sancak; "Yenilenen para cezası oranları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yeni düzenlemeyle birlikte iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili tedbir almayan, organizasyonu yapmayan, gerekli araç ve gereçleri sağlamayan, sağlık ve güvenlik tedbirlerini değişen şartlara uygun hale getirmeyen ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapmayan işveren ağır cezalar verilecek. Bundan sonra denetimler aratacak ve denetimler neticesinde iş yerleri kapanacak." dedi.