Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı düzenlediği toplantıda köy muhtarlarını hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sarıkaya Anadolu Öğretmen Lisesi Salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen, İlçe Müftüsü Necmettin kayar, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çetin ve köy muhtarları katıldı. İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen, toplantıda yaptığı konuşmada köylerde yaşanan olası dolandırıcılık, hırsızlık ve kavga anında muhtarların neler yapması gerektiği konular hakkında bilgi verdi. Üsteğmen Yeleğen, "Köylerimizde olası olay anında muhtarımız yada olay mahalindeki vatandaşlarımız hemen 156 jandarmayı arayarak bizlere haber vermesi gerekir. Özellikle köy muhtarlarımız köylerinde gördükleri şüpheli kişileri Jandarma Komutanlığı 156 nolu telefon hattını ücretsiz olarak arayarak bildirebilirler. Suç ve suçluların kısa sürede yakalanması için muhtarlarımızın yada olay mağduru olan vatandaşlarımızın bizleri hemen haberdar etmeleri gerekir. Ayrıca telefon dolandrıcılık olaylarında ise ben savciyım, polisim, jandarma komutanıyım diye kendilerini tanıtarak dolandırıcılık yapıyorlar. Bu gibi durumlarda telefon eden kişiye asla itibar etmeyin ve bu durumu 156 Jandarmayı arayarak haber verin." diye konuştu.

Sarıkaya Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Karaca’da toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek İlçe jandarma Komutanı Adem Yeleğen’e teşekkür etti.