K-77 Yalova Arama Kurtarma Derneği Başkanı Adem Demirel, dernek yöneticisi Hüseyin Uygun ve 17 yaş grubu arama kurtarma ekibi, Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret etti. 31 Temmuz - 9 Ağustos tarihlerinde Rusya’da düzenlenecek USAR’15 eğitimine katılacak genç kursiyerler, çalışmaları hakkında Başkan Salman’a bilgi verdi.

Rusya’da 15 ülkeden gençlerin katılımıyla gerçekleşecek kapsamlı bir eğitime katılacaklarını ifade eden K-77 Yalova Arama Kurtarma Derneği Başkanı Adem Demirel; “17 yaş grubundaki gençlerimiz afete anında müdahale etmek için arama, kurtarma ve güvenli yaşam eğitimi aldılar. Erken yaşta eğitimin önemini her yerde anlatmaya özen gösteriyoruz. Nitelikli gençlerimizle örnek bir model oluşturmak istiyoruz. Eylül ayında çalışmalarımızı okullardan başlatacağız. Bu çalışmanın Türkiye’ye yayılacağı düşüncesindeyiz. Sizlerin desteğiyle daha başarılı faaliyetlere imza atacağız.” diye konuştu.

K-77 Yalova Arama Kurtarma Derneği’nin önemli bir insanlık ve kamu hizmeti yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Salman, “Ziyaretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, ayrıca hepinizi teker teker tebrik ediyorum. Bu proje gençlerimizin konuya gönüllü bir şekilde yaklaşması sonucu hayat bulmuş, biz de bu önemli projede her türlü desteğe ve göreve hazırız.” dedi.