Mersin’in Silifke İlçesinde Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksek Okulu ve Girişimci Kadınlar Derneği tarafından “Kadın girişimciliği ve başarı hikayeleri” konulu konferans düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kişisel ve Mesleki Gelişim Etkinliklerinde Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, Girişimcilik ve Başarı hikayeleri konulu konferansla gençlerle buluştu. Girişimcilik, dernek faaliyetleri, projeler konusunda bilgiler vererek öğrencilerle dolu dolu bir söyleşi gerçekleşti. Başarı hikayeleri bölümünde dernek yönetim kurulu üyesi Bedia Avdil yer aldı.

Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, “Girişimci kimdir nedir bu konuda akademisyenler yeteri kadar bilimsel çalışma yapmış tanımları mevcut ben sizlere kalkıp bir akademisyen tanımıyla girişimciliği anlatamam fakat girişimci denilince ben ne anlıyorum onu size biraz anlatmaya çalışabilirim. Bence girişimci hayatın hangi alanında olursa olsun farkındalık yaratan kişidir. Mesela hayata herkesin baktığı pencereden bakmayan kişidir girişimci bakmakla görmek arasındaki o hassas çizgiyi ayırt edebilen, resmi bütün detaylarıyla görebilen kişidir girişimci yaşadığı bölgeyi insanları insanların gereksinimlerini ihtiyaçlarını çok iyi bilen kişidir girişimci. İnsanların neye ihtiyaç duyduklarını ne yiyip ne içtiklerini sevdiklerini sevmediklerini ne zaman ne giydiklerini neye gülüp niçin ağladıklarını yaşadıkları toplumun gelenek göreneklerini örflerini kutsal olan her şeylerini tarihini yöresel şivesini ağız tatlarını umutlarını hasret kaldıklarını olmasını istedikleri her şeylerini yani işin özü kendi toplumunun bütün moleküllerini bilemesi gereken kişidir girişimci.” dedi.