18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü Osmaniye'nnin Kadirli ilçesinde törenlerle kutlandı. Şehitliğe çelenklerin koyulmasıyla başlayan program İstiklal Marşı’nın okunması ve askerlerin saygı atışıyla devam etti.

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi Başkanı Tayfun Çiftçi, Çanakkale Zafer'inin, bir ulusun tekrardan dirilişinin 100. yılını hüzün ve coşkuyla karışık yaşadıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, ‘’Dünyaya karşı bütün imkansızlıklara ve sayı olarak az olmasına rağmen Türk ulusunun ayaklarındaki prangaları kırıp atarak özgürlüğe kavuşma mücadelesinin 100. yılını gururla kutluyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100’üncü yılında Türk Milletinin kahramanlığı ve vatana bağlılığı sayesinde özgürlüğümüze kavuştuğumuzun bilinci içerisinde zaferin mimarı şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum.’’ dedi.

Tören Kur'an okunmasının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona ererken vatandaşlar okunan duada Mustafa Kemal Atatürk'ün ismine yer verilmemesine tepki gösterdi.

Törene, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Battal Işıkbol, Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.