Kahramanmaraş’ta eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Kahramankent Eğitim Kurumları Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük başarı elde etti.

Hafta sonu gerçekleştirlen sınavda kurum bünyesinde yer alan Özel Kahramankent ve Özel Ali Kenger Lisesi öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yılda başarı geleneğini bozmadı. Tüm puan türlerinde il birinciliğinin yanı sıra Türkiye dereceleri elde eden öğrenciler, Türkiye genelinde ilk binde 34 derece elde ederek Kahramanmaraş’ın gururu oldu.

Kurumun öğrencilerden Halil İbrahim Yılmaz YGS-6 puan türünde Türkiye 32’ciliği, YGS-1 puan türünde Türkiye 43’cülüğü, YGS-2 puan türünde Türkiye 56' cılığı, YGS-3 puan türünde Türkiye 92’ciliği, YGS-5 puan türnüde ise Türkiye 42’ciliği elde etti.

Türkiye derecesi elde eden öğrencilerden Halil İbrahim Korkmaz, başarının sırrını ailesi ve öğretmenlerine bağladı. Sınava hazırlık süresince öğretmenlerinin tavsiyesine uyduğunu belirten Korkamaz: “Kendimi başarının asıl sahibi olarak görmüyorum. Sınavı kazanmamda büyük emekleri olan öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince gayret ettim, başarı Allah’ın takdiri, arkamda olan tüm kalplere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kahramankent Lisesi'nin YGS'de elde ettiği başarı ile ilgili açıklama yapan Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, başarının tesadüf olmadığını belirterek, alınan sonuçların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’tan her yıl derece çıkardıklarını anımsatan Tunç şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar bizlere büyük mutluluk yaşatıyor. Öğrencilerimiz çalışma azmiyle ilk yüzde ve binde büyük başarılar elde ettiler. Haziran ayı içerisinde girecekleri LYS’de de büyük başarı bekliyorum. Eğitim kurumlarımız bünyesinde yer alan Özel Kahramankent ve Özel Ali Kenger Liseleri Kahramanmaraş ve ülkemiz için her alanda zirveyi kovalamaya devam edecektir.”