Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından organize edilen 1. Uluslararası Çukurova’dan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali için Adana’ya gelen 200 kişilik şair ve sanatçı topluluğunu Karaisalı Belediyesi konuk etti.

Mesut Eray’ın 50 eserinden oluşan Karaisalı Fotoğrafları Sergisi gezildikten sonra, Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda Ayfun Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Azerbaycanlı sanatçılar bestekar Elmiz Medetoğlu ve Zeyneb Derbendli bir konser verdi.

Burada bir konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Sizler, gelecekte Türk bekasının en önemli görevini yapıyorsunuz. Din, vatan, millet, bayrak ve vatan sevgisini en kolay ve en anlaşılır bir şekilde yazı ve görsel metinlerle iletmektesiniz. Bunun emeğini çeken sizlersiniz.” dedi.

Daha sonra Adanalı ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen Mehmet Demirel Babacanoğlu, Şemsettin Ağar, Zahide Eskici, Mesut Eray, Gülser Nünük, Ceyhun İpteş, Sahir Gürevn, Sıvaslı Celalettin birer şiir okudu. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, konuklarına Kapıkaya Kanyonu’nu, Alman (Varda) Köprüsü, Yerköprü’ye götürerek Karaisalı’nın doğal ve turistik güzelliklerini gösterdi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, 3 gün sürecek olan etkinliklerinin ikinci gününde Karaisalı’ya kültür ve doğa gezisi düzenlediklerini ve unutulmaz bir gün geçirdiklerini söyledi. Tekbaş, katkılarından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve misafirperver Karaisalı Belediye Başkanı saadettin Aslan’a teşekkür etti.