Polis merkezi amirliklerinde yeniden yapılanmaya giden Emniyet Genel  Müdürlüğü, amirliklerin görevlerini daha etkin yürütmesi, alan hakimiyetini  artırması, ihbar ve şikayetlerin hızlı değerlendirilmesi amacıyla Asayiş Dairesi  Başkanlığı koordinasyonunda bir dizi çalışma başlattı.

Bu kapsamda ilk olarak 2-3 Ağustos'ta 10 ilin asayiş şube ve ilçe  emniyet müdürleri ile polis merkezi amirlerinden oluşan 20 personele yönelik  Ankara'da "Polis Merkezi Amirliklerinin Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı"  düzenlendi.

UZUNKAYA'DAN "İŞLEMLER EN GEÇ BİR SAATTE BİTECEK" TALİMATI

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 81 il emniyet müdürlüğüne geçen  ay gönderdiği yazıda polis merkezi amirliklerine müracaata gelen vatandaşların  işlemlerinin en geç bir saat içinde bitirilmesi talimatını verdi.

Uzunkaya'nın talimatına göre, polis merkezi amirliklerine müşteki,  mağdur ve tanık konumunda veya bilgi almak, ihbarda ya da şikayette bulunmak için  gelen vatandaşlara öncelik tanınacak, hiç kimseye vücut diliyle de olsa küçük  düşürücü davranılmayacak.

Personelin çalışma saatlerinin zorunlu hallerde değiştirilmesi  gerektiğinde genel müdürlük makamının uygun görüşü alınacak.

Polis merkezi amirliklerinin hizmet kalitesini artırmak amacıyla  personel ve vatandaşların taleplerine de önem veren Emniyet Genel Müdürlüğü 3-14  Eylül'de 12 ilde 200 polis merkezi amiri, 800 polis merkezi personeli ve 2 bin  vatandaşa yönelik anket çalışması yaptırdı.

BİN 260 POLİS MERKEZİ AMİRİ EĞİTİME ALINDI

 Polis merkezi amirliklerinin iyileştirilmesi amacıyla son olarak 17  Eylül-5 Ekim'de 3 dönem halinde Ankara'da bin 260 polis merkezi amirine yönelik  "Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu" yapılması planlandı.

Kurs süresince personele aktarılacak konular "insan hakları",  "polis-halk ilişkilerinin güçlendirilmesi için polis merkezlerinde yapılması  gereken iş ve işlemler", "iletişim ve beden dili", "narkotik suçları ile ilgili  bilgilendirme", "KOM suçları ile ilgili bilgilendirme", "TEM suçları ile ilgili  bilgilendirme", "polis merkezi amirliği mevzuatı", "meydana gelen olaylara  müdahale esasları", "yetişkin eğitimi" ile "öğretim yöntem ve teknikleri" olarak  belirlendi.

Kursa katılan polis merkezi amirleri, öğrendiklerini görev yaptıkları  illerdeki 44 bin personele aktaracak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kursun dün gerçekleştirilen açılışında  yaptığı konuşmada, polis merkezi amirlerinin doğrudan vatandaşla temas ettiğini  belirterek, merkez amirliklerindeki tavır ve davranıs?ların, hukukun ve mesleg?in  icaplarıyla beraber insana saygı c?erc?evesinde olması gerektiğini vurgulamıştı.

Polislerin şu anda 12 saat çalışıp 24 saat istirahat ettiklerini dile  getiren Soylu, bu konudaki esas hedeflerinin 8 saat çalışıp 24 saat dinlenmeleri  olduğunu açıklamıştı.