Malatya’da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla inşa edilen Güney Kuşak Yolu açma çalışmaları kapsamında Kuyuönü Mezarlığı’ndaki 2 bin 460 mezar, Şehir Mezarlığı’na nakledildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından 23 Mart’ta başlayan nakil işlemi, 23 Temmuz’da tamamlandı. 31 Ağustos 2015 tarihinde bitirilmesi planlanan nakil işlemleri, normal süresinden 40 gün kadar önce bitirildi. 50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolu güzergahında kalan 2 bin 730 mezarın nakledilmesi için çalışma başlatılırken, işaretlenen mezarlardan 270’inin boş çıkması üzerine toplamda 2460 mezar nakledildi. Kuyuönü Mezarlığı'ndan nakledilen 2 bin 460 mezardan 2 bin 406’sı Şehir Mezarlığı’na, 47’si il dışına, 7’si ise Kuyuönü Mezarlığı'nda boş olduğu tespit edilen başka bir alana defnedildi.

Dini vecibelere uygun olarak din adamları eşliğinde Kuyuönü Mezarlığı'ndan Şehir Mezarlığı’na nakledilen mezarlar, Şehir Mezarlığı’nda 4 parsele defnedildi. İhaleyle yapılan mezar nakil işlemlerinin 40 gün kadar erken bitirilmesinden dolayı önemli miktarda mali kazanç elde edildiği de ifade edildi.