İzmir'de eğitim, kültür ve sanat konularında ortak projeler üreten Karşıyaka Belediyesi ile Yaşar Üniversitesi, işbirliği halkasına turizmi eklediler. İki kurum, Karşıyaka'nın 2015-2020 yıllarını kapsayan turizm master planını hazırlayacak. Karşıyaka ilçesinin turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

Proje kapsamında, Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin çalışmalarıyla ilçenin turizm potansiyeli ortaya koyulacak. Yeni turistik noktalar belirlenecek, tarihi ve turistik değerler ön plana çıkarılacak. Turizm yatırımları için ön çalışmalar yapılacak. Plan, altı ay içinde hazırlanacak. Üniversite öğrencileri, belediyenin sosyal faaliyetlerinde de gönüllü yer alacak.

Belediye ve üniversitenin işbirliğini sağlayan protokolü, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan imzaladı. Başkan Akpınar, "Karşıyaka'yı kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent yapmak için mücadele ediyoruz. Turizm çalışmalarımızı, Yaşar Üniversitesi'nin marka değeriyle tamamlamak bize mutluluk verecek. İlçemizin turizm master planını hazırlayacağız ve kentimiz turizm yönünden nasıl gelişir, hangi yatırımlar yapılmalıdır, bunları ortaya koyacağız." dedi. Rektör Barkan da, "İzmir'e yakışan bir işbirliği yaptık. Turizmde uzmanlaşan öğrencilerimizi, belediyeyle ortak bir çalışma içine sokmak bizim için de önemli. Karşıyaka'nın turizm yönünden gelişimi için birlikte çalışacak olmak, bizlere de mutluluk verecektir." diye konuştu.