İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için satış ve kesim alanları ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Kurulan özel ekipler, hem bayram süresince vatandaşların huzuru için çalışacak hem de kurbanlıkların hijyenik ortamlarda satılması ve kesilmesini sağlayacak.

Kurban Bayramı’nda vatandaşların konforu ve kurbanlıkların sağlıklı ortamlarda kesimini sağlamak için çalışan belediye, Örnekköy’de bulunan satış ve kesim yerini hazır hale getirdi. Belediye ekiplerince hijyenik bir ortam oluşturuldu ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesi için önlemler alındı. Hayvanların araçlardan indirilme ve bindirilme rampaları, atıkların bertaraf edilmesi ve temizlik, hayvan sahiplerinin bekleme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği yerler de dahil bütün ayrıntıları düşünen belediye, gerekli altyapıları oluşturdu.

Veteriner İşleri Müdürlüğü öncülüğünde Çevre, Temizlik, Zabıta, Destek, Ulaşım ve Fen İşleri müdürlüklerinin işbirliğiyle yapılan çalışmalar, Kurban Bayramı sonuna kadar devam edecek. Kurbanlıkların kayıt, pasaport ve sağlık raporları tek tek kontrol edilirken rutin denetimler de sürecek. Temizlik ise özel ekiplerce yapılacak, kötü görüntülerin oluşmasının önüne geçilecek. Ayrıca arife ve bayramın ilk gününde, alanda vatandaşlara çay ve meşrubat ikram edilecek.

KASAPLAR DENETLENDİ

Öte yandan Belediye Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, bayramdan önce ilçe genelindeki 25 kasapta denetim yaptı. Ruhsatlar, hijyen ve et saklama şartları incelendi. Kurallara uymayanlar ikaz edildi ve ceza kesildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en huzurlu şekilde geçirebilmesi için her türlü önlemi aldık. Farklı alanlarda, sokaklarda kurban kesimi yapılmaması konusunda da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Çalışma ve denetimlerimiz, bayram sonuna kadar devam edecek.” dedi.