Malatya’da Battalgazi Belediyesi araç parkına 4 milyon 69 bin TL bedel ile kamyon, kepçe gibi 13 iş makinesi alındı. Yeni alınan 13 iş makinesi kent merkezinde sergilenerek protokol üyelerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından alınan iş makinaları, düzenlenen tanıtım etkinliği ile hizmete sunuldu. Soykan Meydanı’nda düzenlenen tanıtım etkinliğine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte ilk olarak Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı tarafından bir gösteri sunuldu.

Tanıtım etkinliğinde ilk olarak konuşan AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, “Biz 30 Mart’ta olduğu gibi, diğer tüm seçimlerde de vatandaşımızın kapısına gittiğimizde, vatandaşımıza şunu ifade ettik. Biz size efendi olmaya değil, size hizmetkar olmaya geldik dedik ve bu verdiğimiz söz bağlamında başta Battalgazi Belediyemiz olmak üzere Malatya’mızın tüm belediye başkanları bugün olduğu gibi hizmetlerini sunmak, sizlere tanıtmak, sizlere hizmet etmek amacıyla hep bir araya geldik. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanımıza 30 Mart’tan daha öncesinde olmak üzere bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin ve bizlerin desteği ile bu çalışmalar, bundan sonra artarak devam edecektir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından kurumsallaşma noktasında önemli çalışmaların yapıldığını belirtti. Fen İşleri Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalarda kullanılmak üzere alınan 19 araçtan 13’ünün teslim alındığını belirten Başkan Gürkan, “Şuanda alınan araçların toplam maliyeti yaklaşık 4 milyon 69 bin TL civarındadır. Malatya’mızı ve Battalgazi’mizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında, hızla yürüme değil de, koşma noktasında bu hizmetleri vatandaşlarımızla tanıştıracağız. İşte DSİ’nin 34 dönüm yeri Battalgazi Belediyesi’ne geçmiştir. Önümüzdeki aylar içerisinde herhalde Mayıs ayı içerisinde oraya Battalgazi Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temelinin atılması gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise “Biliyorsunuz büyükşehir belediyemiz kurulalı henüz bir yıl oldu. Bu bir yıl içerisinde tüm belediye başkanlarımız kendince güzel hizmetler yapmaya karar verdiler. Güçleri oranında çalışıyorlar. İlimizde noksan olan mehteran bölüğünü ilimize kazandırdılar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Tercan’ın yaptığı dua ile birlikte alınan 19 araçtan teslim alınan 13 araç hizmete sunuldu. İki adet kurbanın kesildiği etkinliğe katılanlar, araçları gezerek Başkan Gürkan’dan bilgiler aldı.