Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu olan Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin bin 376’ncı yıl dönümü nedeniyle Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde anma programı düzenlendi.

Darıca Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve aile efradı konuşma ve gösterilerle anıldı.

Türkiye Caferiler Vakfı (TÜRCAV) Genel Başkanı Yahya Kemal Utar, Kerbela'da yaşanların bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirterek, bugün de İslam coğrafyasında yaşananların İslam düşmanlarının fitne ve fesadı olduğunu söyledi. Utar, "Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altıda birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir gücün bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Darıca Hacı İsmail Bayramoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Caferi Ehl-i Beyt Aşure Günü'ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt'e yapılanın İslam dünyasının ortak acısı olduğunu söyledi. Bakan Işık, "Vazifemiz, bu ülkede hiç kimsenin kendini ikinci sınıf hissetmemesi, kendini ayrı hissetmemesi, inancından, düşüncesinden dolayı asla bir ayrımcılığa tabi tutulmaması" dedi.

Işık, hiçbir Müslüman'ın zulmü alkışlamayıp, zalimi de sevmeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Kıyamete kadar sürecek bu matemi, her bir matem gününde Kerbela olayından ders alıp yarınlara İslam dünyasının acı çekmeden, yeni zulümler yaşamadan hayatına devam etmesini nasip eylesin."