Kırıkkale’de Peygamber Yolu Derneği ile Kırıkkale Eğitimciler Derneği işbirliğiyle organize edilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının ödül tören gerçekleşti.

Gök Düğün Salonu’nda yapılan program yoğun ilgi gördü. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından sahneye çıkan Kırıkkale Özel Sakarya Koleji ile Özel Kızılırmak orta ve lise öğrencileri, Hz. Muhammed (sav)'i anlatan birbirinden güzel şiir ve skeçler sundu. Salonu dolduran katılımcılar, gözyaşlarını tutamadı. Toplam 4 bin 126 kişinin katıldığı yarışmada 1 kişiye umre ve 44 kişiye çeşitli hediyeler verildi.

Türkiye genelinde Herkes O’nu Okuyor yarışmasına 3 milyon 200 kişinin katıldığını açıklayan Kırıkkale Eğitimciler Derneği yetkilisi Dursun Saray, Kırıkkale’de bu sayının 4 bin 126 kişi olduğunu söyledi. Türkiye genelinde ‘Peygamber Efendimizi tanımayan kimse kalmasın’ düşüncesiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini hatırlatan Saray, "Bizler onu tanımayan gönüllerin ziyan, onu görmeyen gözlerin kör olacağı bilinciyle böyle bir yarışmayı Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği'nin organizatörlüğünde düzenleme şerefine nail olduk. Elbette bizler burada ona ne kadar övgüler dizsek biliyoruz ki az. Ayrıca yine biliyoruz ki elmasın mükemmelliğini anlatmakla ona hiçbir şey katmış olamayız. Ama istiyoruz ki onu duymayan kulak, ona aşina olmayan bir gönül kalmasın. Bu yarışmayla bu amacımızı gerçekleştirmeye çalıştık." dedi.

Efendiler Efendisi'nin âlemlere rahmet olarak dünyaya geldiğini ifade eden Saray, Hz. Peygamber’in bütün kâinatın kendisi ile iftihar ettiği bir zat olduğunu vurgusu yaptı. Hz. Peygamber'in ümmetini çok sevdiğini, ümmetine çok düşkün olduğunu ifade eden Saray, "Aynı şekilde biz onu seviyor muyuz? Eğer hakikaten onu hayatımızda örnek alıyorsak, onu seviyoruz demektir. Almıyorsak, seviyoruz desek bile sevgimiz yetmiyordur. Allah bize diyor ki eğer siz Allah’ı seviyorsanız peygamberime itaat edeceksiniz. Dolayısıyla biz peygambere itaat etmiyorsak, netice itibari ile Allah’ı da sevmiyoruz demektir. Bütün kâinatın kendisiyle iftihar ettiği, övündüğü ve övünmesi gereken bir zaat var, o da Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’dır. Şu uçsuz bucaksız dediğimiz ama ucu bucağı olan kâinat varsa, bu kâinatın içerisinde dünyamız, dünyada da bizler varsak Peygamberimiz’in yüzü suyu hürmetine var, dolayısıyla var olan her şey onunla iftihar edinmeli." diye konuştu.

Programı düzenleyenlere teşekkür eden Gök Düğün Salonu işletmecisi Mehmet İşler ise "Bu organizasyonlar her zaman olacak ve olmaya devam edecektir. Gönül erleri bu vazife için varını yoğunu ortaya koyduklarını görüyorum. Peygamberimizin (sav), ismi celilini dünyanın dört bir yanına yazmaya devam ediyorlar. Gönül erlerine ne kadar dua etsek azdır." dedi.