Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi 10. etap sonuçlarına göre, Bursa’da hazırlanan 5 yatırım projesine sağlanacak olan tahmini hibe miktarı 3 milyon 22 bin 452 TL olarak belirlendi.

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi 10. etap sonuçları açıklandı. Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesine yönelik kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı yürütülüyor.

Tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve yürütülen kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması için sürdürülen program kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğ yayınlandı. Yayınlanan tebliğe göre, başvuruların değerlendirilmesi sonrasında bakanlık değerlendirme sürecine geçildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda bakanlık makamınca programa alınması uygun bulunan başvurular bakanlık internet sitesinde ilan edildi. Ayrıca yazılı olarak il müdürlüklerine bildirildi.

Program kapsamında Bursa İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Tebliğ uyarınca uygun görülen yatırım projesi sahiplerine yazılı tebligat yapılacak olup, program kapsamında 5 yatırım projesine sağlanacak olan tahmini hibe miktarı 3 milyon 22 bin 452 TL olarak belirlendi.” diye bilgi verildi.