Kırşehir'de sağlık çalışanları, taleplerinin yerine gelmesi adına Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Tabibler Odası ile birlikte açıklamada bulunan Ufuk Sağlık-Sen, Sağlık Emekçileri Sen, Türk-Sağlık Sen üyeri, eylemlerine katılım göstermeyen Memur-Sen'i kınadı. Sağlık çalışanları adına açıklamayı okuyan Yusuf Aydın, "Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeni ile sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Kamu hizmeti yürüten, ama kadro talepleri yerine getirilmeyen kamu dışı aile sağlığı çalışanları vekil, ebe hemşireler 4/C'liler umutsuzluğa sevk edilmektedir." dedi.

MEMUR-SEN'E SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN KINAMA

Sağlık çalışanları, davet etmelerine rağmen eyleme katılmayan Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'i de slogan atarak kınadı. Yusuf Aydın, "Önceliği makam ve bakanlar olan, gücünü idareden alanlar bu çağrımıza cevap vermemiştir. Toplantılarında idareci ağırlayıp, bakandan 'oy toplayın' talimatı alanlar, çalışan hakkı için iş bırakıldığında ortada yoklar." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sıkıntılarını ve sorunlarını çözüm önerileri ile birlikte anlatan Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Oğuz Kocamış ise "Sağlık alanında sorunlar çoğaldıkça, giderler arttıkça, sebepleri araştırılıp çözümler üretilmedikçe sorunlar devam edecektir. Yıllarca fedakarlığı sağlık çalışanları yapmıştır yapmaya da devam etmektedir" diyerek sağlık çalışanlarının taleplerini anlattı.