Bingöl'de Ufuk Eğitimciler Derneği'nin düzenlemiş olduğu 'Ödüllü kitap okuma yarışması' nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Ülke genelinde 5 eğitim federasyonunun ortaklaşa yapmış olduğu 'Ödüllü kitap okuma yarışması' sonucu Bingöl'de dereceye giren 60 öğrenciye düzenlenen törenle ödülleri verildi. Marmara Eğitimciler Federasyonu, Güney Eğitimciler Federasyonu, Ufuk Eğitimciler Federasyonu, Anadolu Eğitimciler Federasyonu ve İyilik, Sevgi Federasyonu işbirliğiyle ülke genelinde ki öğrenciler, Kültür Bakanlığı'nın tavsiye ettiği çeşitli kitaplardan sınava girdi. Yarışmanın Bingöl ayağını organize eden Ufuk Eğitimciler Derneği Başkanı Soner Şanlıtürk, " Bizler, öğrencilerimize nitelikli kitap okuma alışkanlığı kazandırma, okumayı sevdirme ve teşvik etme düşüncesiyle bu güzel faaliyette biz de varız dedik. Okumaya ve kitaba ayrı bir ehemmiyet veren zengin bir maziye sahibiz. Medeniyet tarihinin mirasını geleceğe taşıyan kitaplar bugün ne yazık ki tarif edilemez bir ilgisizliği yaşıyorlar. Ülkemizde zaman zaman yayınlanan, okuma istatistikleri hiç de iç açıcı değildir. " dedi.

Dernek olarak yeniden kitap okuma alışkanlığının gelişmesi amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunma çabası içerisinde olduklarını belirten Şanlıtürk, " Kitap okumanın faydasını, lüzumunu herkes bilir, okuma ve okutma konusunda gayret gösteren azdır. Dernek olarak gayret edenlerden olalım istedik ve buradayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin düşünce dünyalarının zenginleşmesi adına, asıl okunacak kitabın insan olduğu şuurunu oluşturma gayreti ve derdindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşma sonrasında, 2, 3, 4, 5-6, 7-8. sınıflar ve lise olmak üzere toplam 6 farklı kategoride ilk 10'a giren 60 öğrenciye hediyeleri verildi. Hediye alan öğrenciler daha sonra dernek yönetimi ile beraber fotoğraf çektirdi.