Güney Eğİtİmciler Federasyonu (GÜNEF) ve Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüler Derneği (UFUKDER) ile birlikte ‘Kitap Okuyan Bilir’ sloganıyla il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasının ikincisi 3 bin 500 öğrencinin katılımı ile yapıldı.

6 kategoride 3 bin 500 kişinin katıldığı sınavda, öğrencilere kategorisine göre 50 veya 80 soru yöneltildi. İkincisini düzenledikleri ödüllü kitap okuma yarışmasına yoğun ilgi olduğunu belirten UFUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Başkaya, "Yarışma umarım Osmaniye'ye güzel bir model oldu. İlkokul 2. sınıftan lise son sınıfta kadar tüm öğrenciler okudukları kitaplardan sınava girdi. Öğrencilerin kitap okumaları bizleri sevindirdi. Eğitimciler olarak bizler öğrencilerimizin bol kitap okuması için dernek olarak imkanlarımız ölçüsünde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Başkaya, yarışma sonuçlarının bir ay sonra açıklanacağını ve dereceye giren öğrencilere 486 bisiklet, 486 tablet bilgisayar, 243 pal zeka oyunları 243 kol saat ile 3 bin 402 kitap dağıtılacağını belirtti. Başkaya, ''Amacımız daha çok öğrenciye ulaşıp daha çok kitap okumalarını sağlamak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kitapla barışık olarak yetiştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.