Baden-Württemberg Meclisi’nin yeni başkanı Wilfried Klenk(CDU) oldu. Klenk, 127 geçerli oyun 90’ını alarak meclisin yeni başkanı seçildi. Eyalet Meclisi Başkanı Guido Wolf ocak ayında CDU adına başbakan adayı olmasının ardından meclis başkanlığından istifa etmişti. Yüzde 70,8 oy oranı ile meclis başkanlığına seçilen Wilfried Klenk, 1992 yılından bu yana seçilen başkanlar arasında oy oranı en düşük başkan oldu.

Klenk, CDU’lu kadınlarından kadın aday olmadığı için tepki aldı. Meclis başkanlığı için eski müsteşar Gurr Hirsch ile yarışan Klenk, meclis başkan adayı olmayı başarmıştı. Bu nedenle CDU’lu kadınlar, Klenk’in aday olmasına karşı çıkarak tepki gösterirken, Klenk “Demokrasi böyle bir şey” diyerek karşılık vermişti. Meclis başkanlığına seçilen Klenk meclis önünde bir grup kadın tarafından protesto edildi.

Başkan seçilmesinin ardından milletvekillerine konuşan Klenk, tepkilerin farkında olduğunu ifade etti. Klenk, “Bu bir demokrasidir. Seçimlerde bunun bir parçasıdır. Kişisel konular üzerinde durmayacağım. Meclis başkanlığı görevimde tarafsızlığımı koruyacağımı parlamento üyelerinin bilmesini isterim” dedi.