İzmir'deki 40 federasyon, İzmir Konfederasyonu çatısı altında bir araya gelerek güç birliği yaptı. Oluşuma destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Birbirimizi tanımaz, görmez ve paylaşmazsak, birlik ve beraberliği sürdüremeyiz” dedi ve ekledi: "Hele hele bir kamu yöneticisi, elinde erk bulunan insan ayrımı yapmaya başladığı zaman, o toplumun temellerine nifak tohumu sokmuş demektir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 40 federasyondan oluşan İzmir Konfederasyonu’nun kurucu üyelerini Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ağırladı. Ayrımcılık yapmadan kenti yönettiklerini vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Kocaoğlu, İzmir’e yurt içinden yurt dışından gelen herkese aynı nazardan baktıklarının altını çizerek, “Birbirimizi tanımaz, görmez ve paylaşmazsak, birlik ve beraberliği sürdüremeyiz. Hele hele bir kamu yöneticisi, elinde erk bulunan insan ayrımı yapmaya başladığı zaman, o toplumun temellerine nifak tohumu sokmuş demektir. Ayrımcılığın kimseye faydası yok. Öncelikle bunu engellemek zorundayız. Bu da karşılıklı güvenle, diyologla başlar.” diye konuştu.

İzmir Konfederasyonu ve Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı Ferhan Ademhan, hiçbir şekilde siyasete bulaşmadan, proje ve fikir üreterek çalışacaklarını, kentin sorunlarında ellerini taşın altına koyarak mücadele edeceklerini söyledi. İzmir Konfederasyonu oluşumun Türkiye’ye örnek olacağı inancını taşıdıklarını belirten Ademhan, "Sizlerle kol kola girerek, her türlü göreve hazırız. İzmir’in sorunlarını gerek Ankara’ya giderek, gerek Valilik’te takip ederek oturup, konuşarak çözmeye talibiz. İzmir mahkemelerle uğraşmasın istiyoruz. Projelerin tıkandığı noktada devreye girerek tarafsız bir şekilde, kentimiz için çalışmak istiyoruz. Kim haklı kim haksız, kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Konfederasyonun kurucu üyelerinden Koçali Al, Anadolu Birliği’ni çok zor koşullarda kurduklarını, ancak başarıyla bugünlere geldiklerini hatırlatarak, kendilerine her zaman destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bunda büyük payı olduğunu söyledi.