Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Sağlık Bakanlığı ile Kozaklı ilçesinde tedavi görmek üzere 50 bin hasta gönderilmesi bağlamında protokol imzalandığını açıkladı. Çömçe, ilçede sağlık ve kaplıca turizminin birlikte gelişmesi için çalışmalara devam edeceklerini de belirtti.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Kozaklı’da sağlık turizmi konulu toplantı yapıldı. Toplantıya Kozaklı ilçe Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan, Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiasee, Kozaklı Termal Kaplıcalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Ünal katıldı.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Kozaklı’nın sağlık turizminde hak ettiği yere gelmesi ve halka en güzel sağlık hizmeti sunabilmek için çevre düzenlemesi, fiziki donanım ve tıbbi cihaz envanterini artırımına yönelik girişimlere başladıklarını ifade etti. Kaplıca ve sağlık turizmi sektörünün Kozaklı’nın farkında olduğunu kaydeden Çömçe, ilçenin sağlık turizm merkezi olmasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin çok önemli rol oynadığını da ifade etti. Hastane ve termal tesislerin iş birliği içerisinde faaliyet göstermesinin gerekli olduğuna işaret eden Çömçe, bunun gerçekleştiği takdirde ilçenin kaplıca ve sağlık turizmi açısından dünya çapında mesafe kat edeceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile ilçede tedavi görmek üzere 50 bin hasta gönderilmesi bağlamında protokol imzalandığını da açıklayan Çömçe, “Gelecek olan bu hastalar inanıyorum ki, ilçe ekonomisine ciddi anlamda hareketlilik kazandıracaktır. Kozaklı’ya en kısa zamanda Fizik Tedavi ve Turizm Otelciliğine yönelik Meslek Yüksek okulu kazandırılmalıdır. Böylelikle Kozaklı kalifiye personelini kendisi yetiştirerek bir yönüyle kendi dinamizmini kendisi oluşturmuş olacaktır.” dedi.

Heyet, daha sonra hastane ve termal kaplıca çevresinde incelemelerde bulundu.