Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Parlamentosu Eğitim Komisyonu son oturumunda, 11. Okul Yasası değişikliğiyle ilgili uzman toplantısı değerlendirildi. Yasa değişikliği ile mezhebe bağlı ilkokulların (Bekenntnisgrundschule) dine bağlı olmayan ve birlikte eğitim verilen ilkokullara (Gemeinschaftsgrundschule) çevrilmesi kolaylaştırılacak.

Kuzey Ren Vestfalya SPD Eyalet Meclis Grubu Eğitim Politikası Sözcüsü Renate Hendricks’in konuyla ilgili, “Eğitim komisyonunda 11. Okul Yasası değişikliği ile ilgili dinleme, mezhep okullarının bağımsız okullara çevrilmesi konusunda koalisyon ortakları SPD ve Yeşiller, kiliseler ve anayasa hukukçularının hemfikir olduğunu gösterdi” dedi.

“Uzmanlar, koalisyon ortakları SPD ve Yeşillerin seçtiği yolun doğru olduğunu belgeledi” diyen Hendricks, “Bu yasal değişiklikle belde ve belediyelere inisiyatif hakkı doğarak esnek karar alma olanağı tanınıyor. Burada önemli olan ebevynlerin isteği. Ayrıca mezhebi olmayan öğretmenlerin de işe alınmasına olanak tanınmasıyla, mezhep okullarında derslerin öğretmen yokluğu nedeniyle aksamaması garantilenmiştir” dedi. Bu gelişmeyle gelecekte basit bir çoğunluk, yani yüzde elli artı bir ebeveyn, mezhep okullarının bağımsız hale getirilmesi için yeterli olacak.