Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı toplantısında Kula ve Selendi ilçelerinde bulunan bazı taşınmaz malların kendisine devredilmesiyle ilgili maddeleri görüşerek karara bağlandı. Kula’da Yunus Emre Kent Meydanı, kültür merkezi ve yer altı otoparkı, Selendi’de otogar, iş merkezleri, belediye hizmet binası, zahire pazarı ve otopark inşaatı Büyükşehir’e devredildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediyesi’nin, yapımına başlanan proje için İller Bankası’ndan 120 ay vadeyle 10 milyon TL kredi kullandığını belirterek, “Biz bu bedelin tamamını üç ay içerisinde ödeyip borcu sıfırladık. Bu bedel karşılığında bu alanın Büyükşehir Belediyesi’ne tapu devri söz konusu oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’ne bu devrin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önemli olan halkımıza en güzel hizmeti verebilmek.” dedi.

Selendi’de yapımına başlanan otogar, iş merkezleri, belediye hizmet binası, zahire pazarı ve otopark inşaatı ile birlikte dokuz dükkân da bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, “Manisa’ya nasıl daha fazla hizmet edebiliriz, meclisin bunu öne çıkarması lazım. 2015 yılında da bu inşallah böyle olur. 2012 yılında yaptığımız projemiz, arsa olarak Selendimiz'in gözbebeği bir arsa. Selendi’de paylaşımlar uyumlu bir şekilde sağlandı. Alınan kararlar inşallah hayırlar getirir.” dedi. Başkan Ergün de şunları söyledi: “Seçim sürecinde de hizmet doğudan başlayacak demiştik. İnşallah bu projeyi en güzel şekilde tamamlayıp Selendi’ye verdiğimiz sözü tutmuş olacağız.”