Samsun'un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine ‘Trafik Dedektifleri’ adıyla trafik eğitimi verildi.

Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Adem Keskin tarafından Yaz Kur’an Kursu’na giden 4-8 yaş ve 13-16 yaş arasındaki öğrencilere verilen iki ayrı seminerde trafikle ilgili bilgiler verildi. Emniyet kemerinin ve trafik kurallarına uymanın önemine değinen Keskin, “Trafikte kurallara her zaman uymamız gerekiyor. Bu kurallar koyulurken yaşanan bazı olaylar örnek alınarak uygulamaya geçiliyor. Eğer herkes trafik kurallarına uyarsa trafik kazalarını büyük oranda azaltırız. Bunun için de sizlerin desteği gerekiyor” diyen Keskin: ”Trafikte araç ile yolculuk ederken ya da yaya olarak hareket ederken gördüğünüz hataları büyüklerinize söyleyerek onları uyarmanızı sizlerden istiyoruz. Özellikle de araç ile seyahat ederken büyüklerinizin emniyet kemerlerini takmalarını muhakkak sağlayın, çünkü olası trafik kazalarında hayat kurtarmanın en büyük etkeni emniyet kemeridir. Sizlere bu konuda güveniyoruz ve sizlerin de bizlere birer trafik dedektifi olarak yardımcı olacağınıza canı gönülden inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Adem Keskin seminerde sorduğu sorulara doğru cevap veren çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.