Nevşehir Özel Lara Eğitim Kurumları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kültür gezisi düzenledi. Okul velileri ve öğrenciler gezi boyunca uğradıkları şehitliklerde duygu dolu anlar yaşadı. Boğaz ve Karaoğlan şehitliğini gezen misafirler, Atlılar, Muratağa ve Sandallar köyüne de uğradı. Burada katliama maruz kalan Türklerin ruhlarına fatiha okundu. Kıbrıs’ta bulunan Hz. Ömer Türbesi, Lefkoşa’daki Selimiye Camii ve Gazi Mağusa'daki Lala Mustafa Paşa Camii gibi kutsal mekanları da gezme fırsatı bulan veliler, geziden duydukları memnuniyeti ifade etti.
İlk kez Kıbrıs'a gittiğini belirten velilerden Mehmet Kahraman "Şehitler hakkında bilgi edindikçe tüylerim diken diken oldu. Duygularım kabardı. Böyle bir geziyi organize eden okuluma çok teşekkür ediyorum" dedi.
Sahabe türbeleri ile şehitliklere yapılan gezilerde duygusal anlar yaşandıklarını belirten Özel Lara Eğitim Kurumları Müdürü Ulaş İnönü, gezinin çok olumlu geçtiğini belirtti.
Şehitliklerde Mücahitlerle Mehmetçiğin omuz omuza yattığını gördüklerini belirten İnönü “ Bu bizi çok duygulandırdı. Hepsi bizim geleceğimiz için şehit düştüler. Bu mekanları sık sık ziyaret etmeliyiz. Onlara dua etmenin huzurunu yaşıyoruz. Okul olarak velilerimizi buralara getirmekle çok isabetli bir iş yaptığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Gezi boyunca Kıbrıs’ı yakından tanıma fırsatı bulan veliler, Kıbrıs’ta üretilen meşhur hellim peynirini almayı da ihmal etmedi.