Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, 210 bin yatak kapasitesi Manavgat turizm destinasyonun kışın konaklama tesislerinin açık kalması için spor, futbol, bisiklet, tenis, kongre, sağlık ve doğa sporları turizmini iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Kışın Manavgat'ta açık olan otellerin doluluk oranını yüzde 35 seviyesinde olduğunu belirten Aydoğan, bisiklet, futbol, kongre, sağlık, tenis ve doğa sporları canlı tutulması halinde bu rakamın yüzde 55 seviyesine çıkabileceğini söyledi.

Kış döneminde Manavgat'ın otellerinin Avrupa'daki futbol ve bisiklet takımlarına elverişli olduğunu belirten Aydoğan, "Bölgemizde kış döneminde konaklama tesisleri yüzde 70 oranında kapanıyor. Açık olan tesislerde düşük seviyede çalışıyor. Müşterileri de genelde uzun süreli tatile gelen başta Almanlar olmak üzere Avrupalı yaşlı turistler. Avrupalı futbol takımlarını Manavgat'a kışın çekebiliriz. Yine aynı şekilde İspanya'ya giden bisiklet takımları niçin Manavgat'a gelmesin." diye konuştu.