Antalya Manavgat'ta esnaf turizm gelirlerinin eskisi kadar iyi olmadığı gerekçesiyle işini uzun soluklu sürdürmek istemiyor.

Manavgat'ta turizm sektörüne hizmet veren ayakkabıcılar, tekstil, deri, çanta, restoran, ev tekstili, kuaför, gümüşçü ve kuyumcuların yüzde 51'i önümüzdeki 10 yıl içinde işlerini sürdürmek istemediklerini belirtiyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) esnafın yeni sezonda sorunları çözme ve yol haritası gösterme bakımından hazırladığı Manavgat Ticaret Raporu'nda ilginç detaylar ortaya çıktı.

MATSO, Side, Çolaklı, Kumköy, Manavgat merkez, Gündoğdu, Çolaklı, Kızılağaç ve Evrenseki turizm merkezlerinde turist ve esnafla yaptığı yüz yüze anket çalışmasında esnafın turizm gelirlerinin geçmiş yıllara göre düştüğü gerekçesiyle yüzde 51'nin önümüzdeki on yıl içinde işini sürdürmeyi düşünmediğini belirtti.

Odalarının yaptığı çalışmanın 2016 yılı turizm sezonu için yol gösterici olacağını belirten MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, esnafa sorulan 'şu anda yaptığınız için önümüzdeki 10 yıl içinde karlı olacağını düşünüyor musunuz? sorusuna "Bölge esnafının yüzde 51'nin şu anda yapmış olduğum iş kolunda faaliyetimi sürdürmek istemiyorum. Esnaf işini uzun vadede sürdürmeme gerekçesini de ticarette karlılığın eski dönemlerden daha düşük görüyor. Kar marjını düşük gördüğü için yüzde 51 oranda işini sürdürülebilir görmüyor." diye cevap verdi.