Antalya'nın Manavgat ilçesi Gündoğdu Düriye Duran İlkokulu, Comenius Projesi'nin 6. toplantısını Romanya’nın Yaş şehrinde gerçekleştirdi.

Gündoğdu Düriye Duran İlkokulu Proje ekibi, Romanya’nın Yaş şehrinde düzenlenene Daha Sağlıklı Bir Gelecek İçin Sağlıklı Bir Başlangıç isimli Avrupa Birliği (AB) Hayatboyu Öğrenme Programı Comenius Projesi 6. Toplantısı'nı proje paydaşı ülke Romanya'da yaptı. 2013 yılı teklif çağrısı kapsamında yapmış olduğu başvurusu kabul edilen ve 2 yıl boyunca sürecek olan Comenius Projesi’nin 6. Toplantısı 23-29 tarihleri arası Romanya'nın Yaş şehrinde sürdüğü belirtildi. Projesinin 6 toplantısında sunum için Yaş'a okulu temsilen toplantıya; Okul Müdürü ve kafile Başkanı Ramazan Akkurt, Müdür Yardımcısı Hüseyin Kalkanlı, Proje Koordinatörü Süha Yaşar, 3-A sınıf öğretmeni ve ekip üyesi Rukiye Gülşe Şimşek katıldı.

Okul Müdürü Ramazan Akkurt, yaptığı açıklamada, okullarını proje paydaşı ülkelerinin Hırvatistan, İtalya, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan olduğunu söyledi. Romanya Yaş toplantısı öncesi okullarının aylar öncesinden hazırlık çalışması yaptığının altını çizen Akkurt, bu tur projelerin okul, Manavgat, Antalya ve ülke tanıtımı için önemli olduğunu kaydetti.

Müdür Yardımcısı Hüseyin Kalkanlı, Balkanların şirin şehri olan Yaş'ın tarihten gelen yıllarca beraber yaşamışlıktan ötürü yabancılık çekmediklerini ve dillerinde bir çok Türkçe kelime bulmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Eğitim alanında Türkiye ile bir çok ortak proje yürüten Romanya ile eğitim sistemimizin birbirine yakın olduğunu vurgulayan Kalkanlı, "Sadece eğitim değil aynı zamanda Türk girişimcilerin katkılarıyla beraber güzel bir dostluk köprüsü kurulduğunu gördük. AB yeni katılan Romanya’nın Ekonomik olarak ülkemize olan ihtiyacının daha çok Türk girişimci tarafından doldurulması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.