Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehiriçi otobüslere vatandaşların aynı kartla ilk 45 dakika içinde tek bilet parasıyla binebilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi. Bu uygulamaya kısa sürede geçmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Başkan Ergün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ümit Taydaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendilerine gazi kartı verdiğini fakat bu kartları şoförlerin tanımadığını söyledi. Taydaş, “Siz kentkart veriyorsunuz ama Akhisar’dan bir şehit ailesi geliyor, Denizli’den şehit ailesi geliyor, şoför arkadaşlar bu kartı tanımıyor.” dedi.

Ergün ise bu işlemleri 155 no'lu kooperatifin yürüttüğünü belirterek, “Kentkartın uygulamış olduğu bir yazılım var. Bu, 168 araç için geçerli. O kartın yazılım noktasında tanınması gerekiyor. Diğer illerde bu yapılmış ama Manisa’da henüz bu gerçekleşmediği için şoförler bunun sıkıntısını gazi, şehit ailelerine yansıtıyor.” dedi. Kooperatif Başkanı Yusuf Enli ile görüşeceğini, yazılımın bir an önce kartlara uyarlanması gerektiğini söyleyen Ergün, “Şoförler 65 yaş üstü, muhtarlar, engelliler gibi yaklaşık 10 bin kişiyi ücretsiz taşıdıklarını söyleyerek tepki gösteriyorlar. Yapacak bir şey yok, kanuna uymak zorundalar ancak eğer bu konuda sıkıntı yaratan şoför varsa plakasını alın, bize bildirin. Biz zaten tüm kameralardan tespitini yapabiliyoruz ama bir an önce o kartların kentkart yazılım sisteminde tanınması için gereken işlemin yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

Başkan Ergün, köylerden gelen vatandaşların şehir merkezinde yaşadığı sıkıntıya vurgu yaparak, “Bu sistemi oralarda uyguladığımızda, ikinci araca binmeden ya çok küçük bir rakam koyulacak ya da ilk 45 dakika içinde ücretsiz geçecek. Aynı kartla diğer arabalara binilebilecek. Biraz daha süre istiyoruz, bu süre içinde inşallah yapılacak. Türkiye’de bu işi yapan, yani yazılımı tek çatı altında toplayan üç firma var. Bu firmalarla görüşüyoruz, teklifleri alıyoruz. Onların değerlendirilmesini müteakip havuz sistemini her yerde uygulayacağız.” dedi.