Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli, Alaşehir ve Turgutlu’da yapılacak modern kavşakların projelerinin hazırlandığı bildirildi. Kavşaklar, ilçelerin trafik akışını rahatlatacak ve emniyetli ulaşım sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kouyla ilgili açıklamasında, “Çok sayıda can ve mal kaybına yol açan ve ne yazık ki vatandaşlarımız tarafından 'ölüm kavşağı' olarak adlandırılan kavşakları, kabus olmaktan çıkarıyoruz. İlçelerimiz, yıllardır hayal ettiği modern kavşaklara kavuşacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2016 yılında temelini atacağımız bu modern kavşakların açılışını da hep birlikte yapmayı Allah bizlere nasip eder.” dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da ilçeye kazandırılacak modern kavşakla birlikte mevcut yolda can kayıplarının önleneceğini söyledi. Başkan Kayda, “Salihlimiz'de biz 'ölüm yolu' olarak ifade ettiğimiz, garajın önü ve Dörtyol Kavşağı, ilçemizin kanayan yarası. Bu yolda, hem garajın geçiş noktasında hem de Dörtyol Kavşağı'nda can kaybına mal olan trafik kazaları olmakta. Bu bir süreçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın başlattığı bu süreçte, Salihli halkımızla şunu paylaşmıştık, kurtarırsa alt geçit, kurtarmazsa üst geçit şeklinde. Dolayısıyla bu konuda Salihli halkımızın beklentisi çok fazla. Birçok hattı bağlıyor; özellikle Dörtyol Kavşağı, garaj önü Akhisar ve Gölmarmara’yı da bağlıyor. Güzergahı bağlamasının yanısıra bu yollarla 24 mahalleyi de o bölgeye taşıyoruz. Dolayısıyla bu yollarımızın hızlı bir şekilde olması, ilçemizde mal ve can kayıplarını önleyecektir. Bu anlamda Cengiz Başkanımız'a ve ekibimize teşekkür ediyoruz. Salihlimiz'e hayırlı olsun.” diye konuştu.

Planlaması yapılan kavşak projesi için Karayolları'na 2006 yılında başvuru yapılmasına rağmen bugüne kadar adım atılmadığını söyleen Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise, “Geçmişte Alaşehir’de 32 kişinin arabalarında yanarak öldüğü yerde yapılacak olan bu hizmetin, hakikaten gelecek kuşaklara bir miras olarak kalacağını düşünüyorum. Bu konudaki gerekli hassasiyetin Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından gösterilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun en kısa sürede hayata geçmesini, Alaşehirliye güzel hizmetler vermesini temenni ediyorum.” dedi.

Modern kavşakları ilçe kamuoyunun büyük bir özlemle beklediğini dile getiren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de şunları söyledi: “Turgutlu’nun kanayan bir yarası olan D-96 karayolunun tehlike arz eden iki kavşağıyla ilgili, şu an Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla proje aşamasına gelinmesinden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Her yıl onlarca insanımızı kaybettiğimiz, ilçemizi ikiye bölen ve yaklaşık 25 bin nüfuslu mahalleyi de Turgutlu’dan koparan bu yolda yapılacak olan kavşaklar, çok ciddi bir eksikliği giderilecektir. Turgutlu kamuoyu, büyük bir özlemle bu çalışmanın neticelenmesini beklemektedir. Bu çalışmanın artık hız kazandığını görmekle de ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Projenin en kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz.”