Marmarabirlik, besin değeri yüksek olan zeytini çocuklara sevdirmek için çizgi film kahramanı 'Pepe' temalı ürün çeşitleriyle raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Çocuk teması, Marmarabirlik markalı az tuzlu siyah ve havuç dolgulu yeşil zeytin ile zeytin ezmesi ve sızma zeytinyağında uygulanacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yüksek besin değerine sahip olan zeytinin, özellikle içerdiği D vitamini ile çocukların kemik ve diş gelişimine büyük katkı sağladığına işaret etti. Yapılan araştırmalara göre, zeytinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Asa, virüs, bakteri ve mantarlara karşı koruyucu olması nedeniyle de çocukların bağışıklık sistemini korumada zeytinin önemli bir besin maddesi olduğunu vurguladı.

“HEDEF ÇOCUKLARA SEVDİRMEK”

Besin değer zincirindeki önemine ve Türkiye’deki yüksek üretim kapasitesine rağmen zeytinin çocuklar ve gençler arasında gerektiği kadar tüketilmediğine dikkat çeken Asa, şöyle konuştu: “Bu doğrultuda yaklaşık bir yıl önce kreşler, anasınıfları ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik çalışmaların ardından, çocukların doğal yöntemlerle üretilen ürünlerimizi tüketmeleri için çizgi film kahramanı Pepe temalı ürün çeşitleri hazırladık. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de olan bu çalışmayla çocuklarımıza zeytini sevdirmeyi hedefliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, doğal ve sağlıklı koşullarda üretim yapan Marmarabirlik ürünlerini tükettikçe zeytin ve türevlerini seveceklerine inanıyoruz.”

“23 NİSAN İÇİN GÜZEL BİR HEDİYE”

Pepe ambalajlı ürünlerin bir hafta içinde raflarda olacağını dile getiren Asa, “Mart ayı sonuna kadar da tüm ulusal ve yerel market zincirlerinde yer almayı planlıyoruz. Pepe temalı ürünlerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımıza güzel bir hediye olacağı için özel şirketler, belediyeler ve kamu kuruluşlarından da büyük talep geleceğini ümit ediyoruz.” dedi.