220 bin yatak kapasiteli Antalya Manavgat turizm destinasyonunda bu sene İngiliz ve Avrupalı turist artışında yüzde 3'lük artış bekleniyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), 2015 turizm sezonunda muhtemel risk ihtimaline karşı Avrupa ülkelerinde stant açarak bölgeyi tanıtımını yapıyor. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, katıldıkları Almanya ITB Berlin Fuarı ile Belçika'da yaptıkları bölge tanıtımıyla ilgili odada basın toplantısı düzenledi. Belçika ve ITB Berlin Fuarı'ndan iyi izlenimlerle döndüklerini belirten Boztaş, Belçika'da da 4 gün süresince Manavgat tanıtım günleri düzenleyerek bölge turizmini en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

MATSO'nun turizm ve diğer tanıtımlar için yaklaşık 400 bin lira bütçe ayırdığını belirten Boztaş, bu sene başta İngiltere olmak üzere Avrupa pazarında yüzde 3'lük bir artış beklediklerini kaydetti. Bölgeye daha fazla turist gelmesi için önümüzdeki günlerde Göteburg'da MATSO'nun stant açacağını vurgulayan Boztaş, Rus turizmindeki belirsizliğin 15 Mayıs'tan itibaren düzeneceğini ifade etti.

Turizmcilerin binlerce kilometre uzaklıktan bölgeye turist getirmeden adeta kahramanlık destanı yazdığını dile getiren Boztaş, şunları söyledi: "Avrupa turizm pazarında bir sıkıntımızın olacağını zannetmiyorum. Avrupalı turistlerde bu sene geçen yıl göre yüzde 3'lük artış olacağını düşüyoruz. Fuarlarda bu intibayı edindik. Rus turizmindeki belirsizliğin de 15 Mayıs'tan itibaren düzeleceğine inanıyoruz. Rusya'da 56 milyon kişi bir yılda bir şehirden başka bir şehre turizm hareketliliği yapıyor. Bunun 18 milyonu ise başka bir ülkeye oluyor. Dünyanın farklı ülkelerine giden 18 milyon turistin 4,5 milyonu ülkemize geliyor. Ülkemize gelen 4,5 milyon turistten 3,5 milyonu Antalya'ya geliyor. Birinci sırayı Ruslar oluşturuyor. Manavgat bölgesine gelen turistlerde de birinci sırayı Avrupalılar oluşturuyor. Rus turizminde geçen yıla göre bir sıkıntının olacağını zannetmiyorum. Rus turistler tatil yapmaya özel önem veriyor. Rus turistler için tatil yapmak bir ev ve araba almaktan daha çok önemli. Bölgemizde Rus turizminde yaşanabilecek muhtemel bir açık Avrupalı turistlerle kapanacaktır. Bu sene Avrupa pazarında sıkıntı yok. Turist rakamlarında geçen yılla aynı olacağını tahmin ediyorum."

İÇ PAZARDA YÜZDE 5'LİK ARTIŞ BEKLENİYOR

MATSO olarak iç pazar canlılığına yönelik de tanıtım çalışması yaptıklarını belirten Boztaş, bölge destinasyonun iç turizminde pazar payının yüzde 15 olduğunu söyledi.
Bu sene iç pazar payının yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkmasını beklediklerini anlatan Boztaş, yerli turistin harcamalarının yabancı turistlere göre daha fazla olduğunu kaydetti. Avrupalı turistlerin ortalama 11 günlük tatil süresi içinde ortalama harcamalarının 795 Euro olduğunu altını çizen Boztaş, yerli turistin harcamasının ise bin 100 dolar olduğunu ifade etti.

Turizmin temelini güven oluşturduğuna dikkat çeken Boztaş, turizm sezonu yaklaşırken sektörden ekmek yiyen herkesin sorumluluk içinde turist memnuniyetini ön planda tutması gerektiğini sözlerine ekledi.