Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), turizm sezonuna kadar bölge destinasyonunu Avrupa ülkelerinde etkin bir şekilde tanıtacak.

4-8 Mart tarihlerinde gerçekleşen Almanya ITB Turizm Borsası Fuarı’nda bölge tanıtımına başlayan MATSO, mart ayı süresince Avrupa’nın değişik şehirlerinde farklı fuarlara da katılacak. MATSO, sezonu öncesi bölge destinasyonu tanıtımına, Almanya’nın başkenti Berlin’de ITB Turizm Borsası Fuarı ile tanıtım atağına başladı. Tanıtımlara mart ayında Belçika’nın Gent şehrinde gerçekleşecek emlak fuarı ve 20-22 Mart tarihlerinde İsveç’in Götebork’ şehrinde devam edeceği belirtildi.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de kapılarını 49. kez ziyaretçilerine açan ITB Turizm Borsası Fuarı’na Manavgat-Side turizm destinasyonu MATSO ve MASTOB tarafından hazırlanan stant ile tanıtılıyor. Ziyaretçilere kapılarını açan ve 8 Mart’ta kadar sürecek fuarda Manavgat standı yoğun ilgi görüyyor. Ziyaretçileri Manavgat standında MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Ergen ve MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut karşılıyor.

Fuarı, Türkiye’nin değişik bölgelerinden fuara katılan sivil toplum kuruluşları, turizmciler ile Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinden tur operatörleri ziyaret ettiği dile getirildi.
MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, yaptığı açıklamada, fuarın bölge tanıtımına katkı sağladığını belirterek dünyanın ve Avrupa’nın en büyük fuarlarından birisi olan ITB’de Manavgat-Side bölgesinin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
2015 yılında Türkiye’de turizmi etkileyecek bir durumun yaşanmaması halinde bölge yıla göre daha iyi geçeceği izlenimi gördüklerini ifade eden Güneş, "MATSO ve MASTOB işbirliği ile hazırladığımız standımızda Almanya’nın en büyük tur operatörlerini ve ziyaretçilerimiz ağırlayarak Manavgat Side bölgesinin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. MATSO olarak yaptırdığımız neşeli haritalar ve tanıtım kitapları turizm operatörleri ve tüketicilere dağıtılıyoruz. Kurum olarak ilçemizin yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtmak için çaba gösteriyoruz. Oda heyeti olarak fuarda cuma gününe kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Güneş, MATSO olarak tanıtım atağını ITB Turizm Borsası’nın ardından 6-8 Mart tarihlerinde Belçika’nın Gent şehrinde gerçekleşecek olan Emlak fuarı ve 20-22 Mart tarihlerinde İsveç’in Götebork şehrinde düzenlenecek Turizm fuarında da sürdüreceklerini kaydetti.