Melikşah Üniversitesi Mimarlık Bölümü Anthitecture Kulübü üyeleri 'Geleceğimize Renk Katalım' sloganı ile başlattıkları proje ile Milli Eğitim okullarının koridorlarına tarihi şahsiyetleri, çizgi film kahramanları ve tarihi binaların siluetlerini çizerek öğrencilerin okullarını daha fazla sevmesini amaçlıyor.

Okulların farklı şekillerle boyanması ile öğrencilerin okullarını daha fazla sevmelerinin amaçlandığı proje kapsamında şimdiye kadar Melikşah Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri 5 okulu boyadı. Proje hakkında bilgi veren Mimarlık Bölümü öğrencisi ve Anthitecture Kulübü Başkanı Recep Utku, “'Geleceğimize Renk Katalım' sloganıyla Melikşah Üniversitesi Anthitecture Mimarlık Kulübü olarak köy okullarımızı tasarımlarımızla renklendiriyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi şartlarda eğitim vermek için merkez okullara göre imkanları daha kısıtlı olan köy okullarımızın tadilat ve boya işlerini yapıyoruz. Projemiz tasarla ve boya olarak iki aşamada gerçekleşmektedir.” dedi.

Çalışmalarına gönüllü olarak katılarak destek veren arkadaşlarıyla birlikte kendi tasarımlarını düşünebilecekleri bir atölye uygulamasından sonra karar verilen tasarımları uygulamaya geçirdiklerini belirten Utku, Mimarlık öğrencileri olarak tasarlayıp okul öğrencileri ile birlikte uygulama yaptıklarını dile getirdi.

Çocukların kendi yaptıkları boyamalarla özgüvenlerini geliştirerek motive olmalarına yardımcı olmayı da amaçladıklarını Mimarlık Bölümü öğrencisi ve Anthitecture Kulübü Başkanı, şunları kaydetti: “Uygulama sırasında okul öğrencileri ile de çalışma fırsatı bulduk, her okulda olduğu gibi genellikle uygulama yaptığımız okullarda önceden bir ekip gönderip bir etüt çalışmaları yaptırıyoruz. Okulun gerçek sahipleri çocukların yorumları bizim için çok önemli olduğundan beklentilerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızı sadece boyama olarak da bırakmıyoruz. Öğrencilere elimizden geldiğince; üniversite öğrenciliği ve mimarlık hakkında da bilgi veriyoruz. Bu amaçlar çerçevesinde 2014 yılında başlattığımız uygulamalarla bu zamana kadar 4 okul boyama etkinliği gerçekleştirdik. Bu okullar; Kayseri Talas ilçesine bağlı Kepez, Çömlekçi, Yazyurdu Mahallelerinde bulunan ilk ve ortaokullardı. Bir de Kocasinan ilçemize bağlı Elagöz Mahallesi’nde bulunan ilkokulumuza uygulama gerçekleştirdik. Geçtiğimiz cumartesi günü de 5. boyama etkinliğimizi Sümer Orta Okulu’nda gerçekleştirdik.”

Proje hakkında Kayseri’nin dışından da teklifler alan Mimarlık öğrencileri bu sene daha fazla okula ulaşarak boyama etkinliği gerçekleştirecek.