Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nilüfer’deki Merve Camii çevre düzenleme ve konferans salonunun açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki camileri yenileyerek birer kültür merkezi haline dönüştürmek istediklerini söyledi.

Barış Mahallesi’nde yer alan Merve Camii için düzenlenen açılış törenine; Bakan Güllüce ve Başkan Altepe’nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Asım Amil, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki tüm camileri eldeki imkanlar nispetinde birer kültür merkezi haline dönüştürmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Camilerin Osmanlı Türk kültüründe asırlar boyunca insanları bir araya getiren, kaynaştıran önemli birer eğitim merkezi işlevini gördüğünü ifade eden Başkan Altepe, bu anlayışla başta tarihi camiler olmak üzere şehirdeki tüm camileri yeniden düzenlediklerini, eksiklikleri giderdiklerini kaydetti. Camilerin ilk günkü ve nezih halleriyle yeniden topluma hizmet vermesinin kendileri için önemli olduğunu, bunun şehrin imajına da olumlu yansıdığını belirten Başkan Altepe, Merve Camii’nin de bu kapsamda ele alındığını ifade etti. Caminin çevre düzenlemesi, konferans ve toplantı salonları, idare ofisleri, bay bayan okuma salonları ve derslikleri için toplamda 1 milyon 326 bin TL’lik harcama yaptıklarını vurgulayan Başkan Altepe, yapılan çalışmalar kapsamında Nilüfer ilçesinin sadece bir ibadet yeri değil güzel bir sosyal merkez kazandığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise Merve Camii için ortaya koyulan iradenin dünyaya örnek olması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Müftülüğü ve halkla birlikte güzel bir birlikteliğe imza attığını, insanların kendilerini geliştirebileceği önemli bir sosyal merkezin ortak iradeyle hayata geçtiğini vurgulayan Bakan Güllüce, bu durumun iyi okunması gerektiğini kaydetti.

Vali Münir Karaloğlu da hizmetin hayırlı olmasını diledi. Bursa’daki cami ve külliyelerin Başkan Altepe sayesinde yeniden eski günlerine kavuştuğunu, hayat bulduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, "Bugün sadece burada değil Balkan ülkelerinin herhangi birinde herhangi bir ecdat yadigarı eserde Bursa’nın izleri var. Bunda Başkan Altepe’nin büyük emeği var. Kendilerine gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay yapılan kompleksin Nilüfer’in ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Merkezin hayata geçirilmesinde Başkan Altepe’nin büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Ay, burada ibadetin yanında Kur’an-ı Kerim derslerinin verileceğini, panellerin ve konferansların yapılacağını anlattı.

Konuşmaların ardından caminin açılışı, protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Bakan Güllüce ve beraberindekiler, açılışın ardından kompleks birimlerini gezdi. Açılışta vatandaşlara cantık ve ayran ikram edildi.

Merve Camii’ne yapılan çalışmalar kapsamında, 2800 metrekaresi yeşil alan olmak üzere yaklaşık 7.000 metrekarelik alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. 1400 metrekarelik alanda 225 kişilik konferans salonu, fuaye alanı, bay bayan okuma salonları, idari ofisler, derslikler ve müştemilat yapıldı.