Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Kayseri’deki sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı çalışmayla Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ni yerinde görme fırsatı sunuyor.

İzzet Öksüzkaya Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri OSB METEM’i ziyaret ederek hem okul hakkında hem de mesleki eğitimin önemi konusunda detaylı olarak bilgilendirildi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Bayar, Kayseri’deki ortaokul son sınıf öğrencilerinin tamamına OSB METEM’i yakından tanıma fırsatı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin son teknoloji atölyelere sahip olduğunu belirten Orhan Bayar, “METEM, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafında sanayicinin nitelikli personel açığını kapatmak amacıyla kurulmuş bir okuldur. Mezuniyet seviyesine gelen öğrencilerimiz buradan mezun olduğunda nitelikli ve donanımlı olarak geleceğine yön verebilmektedir” dedi. Orhan Bayar, OSB METEM’den mezun olan öğrencilerin başta istihdam garantisi olmak üzere birçok alanda çeşitli avantajlara sahip olduğunu söyledi.

Özellikle ortaokul son sınıf öğrencilerinin bu tür okul ziyaretlerine katılarak geleceklerine daha sağlıklı yön verebileceklerini belirten Orhan Bayar “Bizler burada öğrencilerin kendi yeteneklerini fark etmelerine katkı sağlıyoruz. Amacımız öğrencilerimizi gidecekleri okula bilinçli bir şekilde yönlendirmektir. Gelen öğrencilerimize hem okulumuzun hem de Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin olanakları hakkında detaylı bilgi veriyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 300 öğrenci okulda bulunan 6 farklı atölyeyi gezerek bölüm öğretmenlerinden detaylı bilgi aldı. Öğrenciler donanımlı atölyelerde yapılan uygulamaları da yakından gördüler.