Bursa’nın Mudanya ilçesinde Marmarabirlik’e bağlı 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ni ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, zeytin üreticisine her zaman destek olacaklarını belirtti.
CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı’nın da eşlik ettiği ziyarette, 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız bölge ve üreticinin sorunları ile ilgili bilgiler verdi. Mudanya’daki üreticinin genel sorunları hakkında ve başka bölgelerde üretilen zeytinlerin Mudanya, Tirilye zeytiniymiş gibi satılmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıyı da dile getiren Yıldız, Milletvekili Turhan Tayan’ın zeytincinin yanında olmasından dolayı teşekkür etti.
Bursa Milletvekili Turhan Tayan ise, geçen hafta yapılan üç adaylı genel kurulda güven tazeleyen Başkan Ali Yıldız’ı da kutladı. Bölgenin bu yıl aşırı kar yağışından dolayı yanık sorunlarının oluştuğunu ifade eden Milletvekili Tayan, “Önceki sene aşırı yağmurlardan dolayı bir takım sorunlar yaşanmıştı. İnşallah önümüzdeki aylarda kötü iklim koşulları yaşanmaz, afet olmaz ve iyi bir ürün idrak ederiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorunların çözümü için TBMM dahil her ortamda üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu.