Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında, alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi protokolü imzalandı. İmza törenine Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gürün, yaptığı konuşmada Muğla'nın yıllık gelirlerinde tarım ve turizmin önemli olduğunu, tarıma ve üreticiye destek vererek projeler ürettiklerini söyedi. Muğla nüfusunun yüzde 60'ının kırsal alanda yaşıdağına dikkat çeken Gürün, "Muğla'nın yıllık gelirleri tarımdan 7,5 milyar lira, turizmden ise 6 milyar lira. Ülkemizde tarım alanında son yıllarda ekonomik nedenlerle maalesef üretim hızı ve ivmesi azaldı. Oysa ki ülke olarak üretime ihtiyacımız var. Bu projeye başlarken Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma hangi alanlarda destek verebiliriz, Muğla ekonomisine ve üreticiye nasıl katkıda bulunabiliriz konusunda çalıştık. Her belediyemiz, her yıl tükettiği mevsimlik süs bitkilerini farklı şehirlerden alıyor. Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz'le imzaladığımız protokolle bu yaz caddeleri, parkları süsleyecek mevsimlik süs bitkilerini biz üreteceğiz. Bu proje, Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde bütün ilçe belediyelerimizin projesi. Muğla, bütün belediyeleriyle ortaklaşa, o yörede yaşayan insanlarına birlikte hizmet edecek. Bu protokol imzası ilk ve önemli, çünkü bu imzayla sağlanan katkı sadece ekonomik değil, birlikte üretebilmenin, bir olmanın, hedeflerimizin bir, Muğlamız'ın bir olduğunu gösteriyor." dedi.

Vali Çiçek de Büyükşehir Belediyesi'nin nemli bir eksikliği giderdiğini belirterek, Muğla'nın başka yerden alarak kendi bölgesini güzelleştiren bir il olmaması gerektiğini söyledi. Kendi toprağında, kendi ikliminde, kendi insanıyla üreten, ihraç eden bir il olacağını ifade eden Çiçek, imzalanan protokolle ortak proje üreten, kolektif hareket eden ve Muğlalı üreticiye katkı sağlayan belediye başkanlarına teşekkür etti.