Muğla'nın Seydikemer ilçesine gelen ve bölgede incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, şuan için ciddi bir zarar olmadığını belirterek afet durumunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Seydikemer'de dün akşam saatlerinden bu yana devam eden yağışlar nedeniyle bölgede pek çok sera ve yolları sel basmıştı. Yapılan sel haberlerinin ardından bölgeye gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, incelemelerde bulundu.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile birlikte Çukurincir Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Çiçek, burada vatandaşla sohbet etti. Çukurincir Mahallesi'nde selin etkili olabileceği alanda herhangi bir zarar olmadığını söyleyen Çiçek, arazideki suyun dere yatağına aktığını açıkladı. Gölbent Deresi'nin dolmasıyla böyle bir tehlike yaşandığını hatırlatan Vali Amir Çiçek, "Şuan için herhangi can veya mal kaybı yok. Sadece kısmen ekili tarlalarımızda sular var. Arkadaşlarımız bölgeyi inceleyecek. Mağdurların zararları karşılanması gerekiyorsa karşılanır, ancak burada herhangi bir afet durumu yok. Çukurincir Mahallesi kurulduğu yer itibariyle çukurda, vatandaşlarımız da evlerini dere yatağına, su tahliye kanallarının yanına yapmış. Biz burada geniş bir çalışma yapıp, gelecekte böyle bir durumla karşılaşmaması için tedbirler alacağız. İlimizde yağıştan dolayı olumsuzluk yok. Sadece Köyceğiz ilçemizde dere kenarına gidip düşmesi sonucu 1 can kaybımız var." dedi.