Muş İl Genel Meclisi, 2014 yılı yatırım programını oy birliğiyle onayladı. Toplantıya katılan Vali Vedat Büyükersoy, 2014 yılı bütçesinin 41 milyon lira olduğunu belirterek, bütçe dışında merkezi idarenin Muş’ta yürüttüğü faaliyetler ve gönderdiği kaynaklarla toplamda 228 milyon lira harcama yapıldığını söyledi.

Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı mart ayı toplantılarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür de katıldı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Şimşek ve DBP Grup Başkanı Müşerref Dağ tarafından karşılanan Vali Vedat Büyükersoy, 2014 yılı yatırım programına ilişkin açıklamalarda bulundu. İl Genel Meclisi’nin uyumlu çalışmasından dolayı teşekkür eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi:

“30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminden itibaren yaklaşık bir yıl geçti, bir yıl boyunca beraber İl Özel İdaresi'nin hizmetlerini yürütmekteyiz. İl özel idareleri hepinizin bildiği gibi mahalli idareler, mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması için kurulmuş kamu tüzel kişiliğidir. Demokrasilerin en küçük birimi köyler. Köylerde doğrudan demokrasi işlemekte, köylerden sonra belediyelerle il genel meclisleri de vatandaşların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek için oluşturulan tüzel kişilikler olup, bunların da yine üyeleri bildiğiniz gibi halkımız tarafından seçilmekte, halkımızın müşterek ihtiyaçları da İl Özel İdaresi tarafından yerine getirilmektedir.”

“MUŞ’TA 228 MİLYON HARCAMA YAPILDI”

2014 yılı İl Özel İdaresi bütçesinin 41 milyon lira olduğunu ifade eden Vali Vedat Büyükersoy, “2014 yılı bütçemiz hepinizin bildiği gibi 41 milyon lira olup, bu bütçemizin dışında merkezi idarenin bizim ilimizde yürütmekte olduğu faaliyetler, inşaatlar ve benzeri hizmetler için göndermiş olduğu kaynaklardan ise toplam olarak 228 milyon lira harcama yapmış bulunmaktayız.” dedi. Harcamaların en çok eğitime yapıldığının altını çizen Vali Büyükersoy, “Harcamalarımızın birinci sırasında eğitim harcamaları gelmektedir ki bu da 78 milyon, ikinci sırayı genel kamu hizmetleri almaktadır. Şu ana kadar pek tabiî ki demokrasinin de gereği olarak karşılıklı görüşlerinizi kamu hizmeti için tartıştınız. Ciddi anlamda bir problem yaşamadan, uyumlu bir meclis çalışması yürüttünüz. 2014 faaliyetleri neticelendi. Sayıştay hesaplarımızı denetledi. Bildiğim kadarıyla ciddi bir problem de görmediler. Bu da yapılan iş ve işlemlerin hukuka ve mali disipline uygun olarak yapıldığını göstermektedir.” dedi.

“2014 YILININ BÜTÇESİ 48 MİLYONA YÜKSELTİLMİŞTİR”

Vali Vedat Büyükersoy’un konuşmasından sonra gündemin 8’inci maddesi olan 2014 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise şunları ifade etti: “2014 yılı faaliyet raporunu meclisimize arz edeceğim. İl Özel İdaresi'nde ulaşılması gereken vizyon nedir? Vizyonumuz, kurumun ekonomik ve insan kaynaklarını etkin ve verimli olarak, yönetimde kaliteli hizmet, medeni yaşam standartlarına ulaşmak için, ilim, kültür, tarım, sağlık, imar, sosyo ekonomik gelişimlerini sağlayarak, kırsal kalkınmaya önem vermektir.”

İl Özel İdaresi’nin araç parkının eskidiğini ve maliyetinin giderek arttığını kaydeden Yentür, “Biz İl Özel İdaresi'nde 143 tane araçla ilimize hizmet eden bir kuruluşuz. Memur normumuz 215 iken, 112 kişiyle çalışıyoruz. Norm kadroda işçimiz şu anda 184. Normal olması gereken 115’tir. 2014 yılı içerisinde İl Özel İdaresinin bütçesi 41 milyondur. 2014 yılının gelir kesin hesabımız 228 milyon 723 bin 511 lira, gider hesabımız 211 milyon 247 bin 828 liradır. Bu hesapların gelir dağılımına bakıldığında İl Özel İdaresinde 2014 yılı içerisinde, İl Genel Meclisince 41 milyon gelir ve gider üzerinde hazırlanarak kabul edilmiştir. Ayrıca yıl içerisinde toplam 7 milyon ek bütçeyle 2014 yılının bütçesi 48 milyona yükseltilmiştir. 2013 yılından 2014 yılına devir eden ödenekler 67 milyon civarında, ilavesi ile 115 milyona çıkartılmıştır. Muş İl Özel İdaresinin hesabında yaklaşık 300 milyon lira paraya hükmetmişiz.” şeklinde konuştu.