Bursa Nilüfer Belediyesi, Afete Hazırlık Projesi ile ödüle değer görüldü. Nilüfer Belediyesi’nin afetlere karşı hazırlık amacıyla yaptığı çalışmalar, Özel Kalem Dergisi’nin Türkiye genelinde düzenlediği Yerel Yönetim Ödülleri’nde kendi kategorisinde en iyi proje olarak seçildi.

12 dalda düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri’nde Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’nca hazırlanan Afete Hazırlık Projesi, Afet Yönetimi Kategorisinde ödüle değer görüldü. Bu projeyle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Afet Yönetimi Kategorisi’nde yılın ilçe belediye Başkanı seçildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsü Süleyman Demirel oditoryumunda düzenlenen törende Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü Nilüfer Belediye Meclisi üyesi Pınar Göz ile birlikte Sivil Savunma Uzmanı Veysi As ve sivil savunma uzmanlığı personeli Esen Öztürk aldı.

Nilüfer Belediyesi’nin ödüle değer görülen Afete Hazırlık Projesi, yerel yönetim kurumu olarak ilçenin doğal ve insan kaynaklı her türlü afetlerde, deprem, yangın gibi risklere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacını taşıyan bir takım çalışmasını kapsıyor. Nilüfer’de uygulamaya geçirilen proje, mahallelere afet konteynerleri yerleştirilmesi, bilinçlendirme eğitimlerinin yapılması, deprem öncü istasyonlarının tesis edilmesi, afet ve acil durum yönetim merkezinin altyapısı ile binasının yenilenmesi ve arama kurtarma ekiplerinin eğitim ve tatbikatlarla deneyimlerin artırılmasını hedefliyor.