Bursa’da eğitim sektöründe çınar haline gelen Nilüfer Eğitim Kurumları, her yıl başarısına bir yenisini daha ekleyerek yoluna devam ediyor. Bu yıl 46’ncısı düzenlenen TÜBİTAK Proje Yarışması’nda Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları 4 birincilikle yarışmaya damgasını vurdu.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen TÜBİTAK yarışmasına, Türkiye genelinde 22. 254 öğrencinin hazırladığı 13 bin 775 proje başvurdu.

Bursa’yı temsil eden Nilüfer Eğitim Kurumları, Eskişehir’de düzenlenen Güney Marmara Bölgesi yarı finaline katılan 100 projenin içersinde 4 birincilik kazanarak Ankara’da düzenlenecek olan final yarışmasına katılmayı hak etti. Özel Nilüfer Fen Lisesi Fizik dalında Oğuzhan Pınar ve Süleyman Furkan Değerli, Kimya dalında M. Said Demir ve H.İbrahim Yıldız, Biyoloji dalında Yusuf Berk Güray ve Ali Safa Candan, Özel Nilüfer Rafet Kahraman Fen Lisesi Biyoloji dalında Ece İnce ve Eda Beyza Aydoğdu ile bölge birinciliklerini kazandılar. Özel Nilüfer Fen Lisesi matematik dalında ise 4. oldu.
Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, ulusal ve uluslararası yarışmalarda bu yıl çıtayı daha da yükselttiklerini, şimdiden ulusal ve uluslararası arenadaki pek çok yarışmada Türkiye'yi ve bölgeyi temsil etme hakkını elde ettiklerini söyledi.

TUBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli, katılımcılara ödüllerini verirken proje tabanlı eğitimin öneminden bahsederek, öğrencileri tebrik etti.