Bursa Özel Nilüfer İlkbahar İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Sönmez, resim yarışmalarında ödülleri topluyor.

Bursa’da eğitim alanında tecrübesi ve yenilikçi anlayışıyla 32 yıldır hizmet veren Nilüfer Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Nilüfer İlkbahar İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Sönmez, sanat alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Küçük sanatçı, geçtiğimiz yıldan bu yana üst üste kazandığı resim yarışmaları ile sanat yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Yumurta Birliği tarafından düzenlenen ’Hayatın Kaynağı Yumurta’ konulu resim yarışması Bursa birincisi aynı yarışmanın Türkiye çapında küçük sanatçıların eserlerinin bulunduğu katalog da sergileme yansı buldu.

2014 Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Özdilek tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu resim yarışmasında mansiyon, Bursa MEB ve Besaş Ekmek tarafından düzenlenen ‘Ekmek İsrafı’ konulu resim yarışmasında ise Bursa birinciliğini kazandı. Ayrıca Bursa MEB ve Bursaspor Kulübü tarafından düzenlenen ‘Bursaspor Sevgisi’ konulu resim yarışmasında ise Bursa İkincisi olarak okulunu başarıyla temsil etti.

Öğrencilerinin her yönüyle donanımlı yetişmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, sanat derslerine öğrencilerin aktif olarak katılması için tüm imkanlarını sunduklarını vurguladı. Kıcıroğlu, "Öğrencilerimiz de resim çizebilme, düşüncelerini kağıda dökebilme becerisi, azim ve istekle birleşince başarı kaçınılmaz oluyor." dedi.