Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, E Tipi Kapalı Cezaevinde "Son Kuşlar" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü'nün yönettiği ve başrolünü oynadığı oyunu, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanı Kadir Akbey, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Müdürü Selahittin Kılınçkıran, cezaevi personeli ile tutuklu ve hükümlüler izledi.

Cezaevi yaşamının anlatıldığı tiyatroda mahkumlar duygusal anlar yaşarken oyuncu Tanülkü, hükümlü ve tutukluların çocuklarına çikolata dağıttı, kadın hükümlü ve tutuklulara ise törene katılanlarla karanfil verdi.

Cezaevi Öğretmeni Ejder Topal, burada yaptığı konuşmada, tutuklu ve hükümlülerin tahliye olduktan sonra hayata daha donanımlı başlamaları için çeşitli etkinlikler yaptıklarını ifade etti.

Tutuklu ve hükümlülere yönelik topluma kazandırmayı amaçladıklarını anımsatan Topal, şunları kaydetti:

"Hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılması için kurumlarımız bir dizi etkinlik düzenlemektedir. Bunlar okuma-yazma eğitiminden tutun da üniversite eğitimine kadar birçok çalışma yaptık. Bu icra edilen faaliyetlerde bizlere yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim."

Son Kuşlar tİYATRO