Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir ve Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. S. Yetkin Işık, Üniversite anaokulunun arılar sınıfında değerler eğitimi dersi verdi.
Derste öğrenciler sırayla ‘okulda, evde veya sokakta sizi en çok rahatsız eden davranışlar nelerdir?’ sorusunu cevapladılar.
Çocukların en çok “büyüklerin çocuklara saygı duymamaları” ve “arkadaşlarının kendileriyle alay etmeleri” gibi olumsuz tecrübeler aktardıkları görüldü. Daha sonra yanlış davranışlar dramatize edilerek öğrencilerin bu konular üzerinde konuşmaları sağlandı.
Değerler eğitimi dersi sonunda öğretim üyeleri ve ana sınıfı öğrencileri ‘kör ebe’ oynadılar. Anasınıfı öğretmenleri, dersin öğrenciler için çok yararlı olduğunu, çocukların eğlendiklerini, üniversite ve ana sınıfları arasındaki etkileşim ve işbirliğinin sürekli hale getirilmesini arzuladıklarını belirttiler. İletişim Bilimci Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir ise, bu yaş çocuklarına sürekli doğrunun telkin edilmesinden ve ezberletilmesindense drama etkinlikleri yoluyla onların yaşamlarındaki ‘kötü örneklerin’ tartışılması ve eleştirilmesinin daha etkili bir yöntem olabileceğini belirtti.