Erzurum'un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı.

İlçenin Ermeni işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü münasebetiyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. 25 Mart Kurtuluş etkinlikleri kapsamında yapılan program ilk olarak, fener alayının yürüyüşü ile başladı. Oltu Kale Meydanı’ndan hareket eden fener alayı, mehter marşı eşliğinde ilçenin işlek caddelerinden geçerek hükümet konağı önüne geldi. Kurtuluş etkinlikleri, meydanda Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Kale Meydanı'ndaki kutlama programına geçildi. Bu arada sabahın erken saatlerinde çevre köylerden atlarıyla gelen vatandaşların Çarşıbaşı mevkiinde yaptıkları gösteri, törene renk kattı.

Etkinliklerde Ermeni zulmüne maruz kalıp göçe zorlanan yerli halkın çilesi, temsili göç ve milis kuvvetlerinin ilçeye girişi tiyatro gösterisiyle canlandırıldı. Daha sonra Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Etkinliklere katılan 'Baba Oğul' bar ekibi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi bar ekibi oyuncuları yaptıkları gösteriyle davetlileri coşturdu. Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı ise kostümleri, savaş elbiseleri ve çalıp söyledikleri marşlarla ilçe halkına unutulmaz bir gösteri sundu. 25 Mart Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlama törenleri resmigeçit ile sona erdi.

Kutlama programına Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ömer Murat Demirci başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli yanı sıra ilçeden ve komşu ilçelerden vatandaşlar katıldı.