Orhangazi Belediye Meclisi’nin Mart ayı birinci birleşimi Belediye Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Meclis’te 14 gündem maddesi görüşülerek 13 madde oy birliği, 1 madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

Kabul edilen maddeler arasında, Hürriyet Mahallesi Kubbeli Camii yakınında bulunan taşınmazların dini tesis alanına çevrilerek Kur’an kursu yapılması amacıyla Belediye’ye yapılan müracaat değerlendirilerek, konu İmar Komisyonu’na havale edildi. Orhangazi Cem Vakfı Başkanı İmam Budak’ın, Hürriyet Mahallesi’ndeki Belediye’ye ait arazide faaliyet gösteren cemevinin yanında bulunan arsanın sosyal ve kültürel tesis alanı olması amacıyla Belediye’ye müracaatı değerlendirilerek, inceleme yapılmak üzere Hukuk ve İmar Komisyonu'na havale edildi.

Kentsel dönüşüm çerçevesindeki taleplerin de değerlendirilerek, plan değişikliğinin talebi İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlanacak olan yeni mezarlık için Mezarlıklar Müdürlüğü'ne 300 bin lira ödenek ayrılması, bu ödeneğin de defin işlerinde kullanılacağı belirtilip Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Orhangazi Belediye Meclisi’nin mart ayı gündem maddelerinden birisi de belediyenin kredi borçlanması oldu. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, gündeme getirdiği, Orhangazi Belediyesi’nin eski dönemin borçları, kapanan belde belediyelerinden kalan borçlar ve eski dönemden gelen faturalandırılmamış borçlar için 1,5 milyonluk kredi borçlanması ve Çakırlı Mahallesi'nde bulunan arsa satışı konusu da oy çokluğu ile kabul edilerek ilgili komisyona havale edildi.